Wat is SEO?

23-03-2019

Search Engine optimalisation. Moeilijke termen allemaal vind je niet? Door middel van dit artikel hopen we je kennis over SEO wat te verbreden.

Gebruik rubrieken om de inhoud te splitsen

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent de website zó verbeteren dat de zoekmachine hem beter kan lezen en zo de waarde goed kan inschatten. Het is belangrijk niet alleen keuzes te maken voor de zoekmachines, maar ook altijd de bezoekers in je achterhoofd te houden! 

SEO bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Content: Zeer belangrijk voor de SEO score. Zorg voor zorgvuldige en relevante content zoals artikelen en filmpjes. 
  • Off site SEO: Denk hierbij aan links verwijzend naar je website. Zoals op je social media kanalen. Ook belangrijk zijn likes, comments en elke vorm van betrokkenheid bij je social media of website.
  • Technische SEO: je site moet technisch goed in elkaar steken. Bekijk Youtube filmpjes over hoe je dit doet of laat een expert het voor je doen!

Interne links zijn ook een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en tevens ook belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid. Het helpt de zoekmachines ook de website beter te indexeren en de ranking op die specifieke zoekwoorden te verbeteren. Ga op zoek naar teksten die relevant zijn voor elkaar.

Belangrijke richtlijnen van een goede pagina:

  • Maak gebruik van 1 of meer tussenkopjes. Hoe langer de tekst is, hoe meer tussenkopjes je kunt gebruiken. Verwerk op een fijn leesbare manier je zoekterm in de tussenkoppen. Je kunt ook gerust gebruik maken van andere variaties en synoniemen. De zoekmachines worden steeds slimmer.
  • Voeg linkjes toe met relevante content waar ook die zoektermen in genoemd worden.
  • Maak af en toe gebruik van anders opvallende teksten zoals dikgedrukte teksten, schuingedrukte teksten of opsommingen.
  • Zorg dat de content zelf meer tekst bevat dan alle content eromheen op de pagina. Denk bijvoorbeeld aan footers of zijbalken met veel tekst. De content moet het meeste tekst bevatten op die pagina, zodat die meer opvalt dan de randteksten.
  • Ik houd meestal als richtlijn minimaal 300 woorden aan, maar dat is ook afhankelijk van wat voor website, doelgroep en content je hebt. Mits de informatie die je geeft waardevol is, goed opgemaakt is en iets toevoegt aan content die al online staat, heb je eigenlijk geen bovengrens aan aantal woorden. Mensen scrollen makkelijker dan dat ze klikken naar een volgende pagina.

Gebruik gebieden met foto's om de inhoud visueel te splitsen

Naast titels werken afbeelding secties ook geweldig bij het splitsen van de inhoud op de juiste plaatsen. Belangrijkste onderdelen van je blogbericht kan je scheiden door een afbeelding wat overeenkomt met een bepaalde onderwerp.

U kunt de bronnen die worden gebruikt door aanhalingstekens duidelijk definiëren

Quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore.

©2019 Social Media Marketing. Duiven, Gelderland, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin